-
Pentru spalare folosim un detergent hidrosolubil cu putere mare de spumare, ideal pentru curăţarea şi degresarea caroseriilor auto.Acesta este adecvat pentru toate tipurile de autovehicule si se utilizează în spălătoriile auto, manuale şi automate. Detergentul pe care il folosim curăţă în totalitate toate suprafeţele autovehiculului de murdărie, cum ar fi: noroi, praf, insecte. Protejează vopseaua şi nu atacă straturile de ceară. Spalarea exterioara, consta in:
-curatare
-spalare
-degresare
-curatire ornamente -
Aceasta operatie presupune aspirare interiorului, curatare mocheta, tapiterie, bord, plafon, portbagaj. Curatarea se face folosindu-se solutii active pe baza de apa, care nu afecteaza culorile materialelor. pentru tapiteriile din piele se foloseste balsam special, care revigoreaza pielea redandu-i aspectul initial suprafetele spalate (mocheta, tapiterie) sunt aspirate folosindu-se un aspirator special cu clatire care extrage surplusul de apa din material uscarea se face utilizandu-se o aeroterma de interior la finalul operatiunilor de cosmetica interioara, se trateaza restul suprafetelor (bord, ornamente) cu dressing-uri speciale pe baza de apa (care au o concentratie scazuta de substante chimice).
Aspirare
Aspirarea mochetei se face cu ajutorul unei perii tari cu care se freaca. Acest procedeu urmareste scoaterea nisipului si a prafului din mocheta. Un alt accesoriu folosit in aspirare este pistolul de aer in linie cu care se sufla in prealabil gratarele, cusaturile, imbinarile si, in general, spatiile inguste si foarte greu accesibile.
Curatarea petelor
Pentru petele de pe mocheta, plafon si tapiterie se folosesc curatitori specifici cu grad de putere in functie de tipul petei. Samponarea si curatarea suprafetelor textile curatare tapiterieUlterior curatarii de mai sus, se realizeaza o samponare generala a intregii suprafete. Este vorba de intreaga mocheta, de partile textile ale tapiteriei si de suprafetele de vinil. Samponarea se face folosind o masina rotativa cu perii din plastic de doua dimensiuni pentru inaltimea parului sau manual cu diferite perii si cu un sampon spumant. Spuma samponului are rolul de a “imponderabiliza”, de a prinde particulele de murdarie intre bulele ei. -
Polish-ul auto este recomandat pentru urmatoarele defecte aparute pe caroserie:
Zgarieturile - care nu au penetrat mai mult de 25% din lacul aplicat pot fi reparate in totalitate prin polishare. Zgarieturile mai adanci pot fi reduse atata timp cat nu au penetrat tot stratul de vopsea pana la primer (kit).
Panzele de paianjen (swirl) - sunt zgarieturi foarte fine care apar pe suprafata lacului in urma spalarilor, frecatului, etc. Acestea pot fi indepartate in totalitate prin polishare. Petele si oxidarile - sunt o problema comuna, care apar datorita ploilor acide, diferitelor substante chimice, excremente de pasari etc. In functie de pata aceasta poate fi mascata sau indepartata in totalitate.
Urmele de plastic, cauciuc - semne aparute in urma frecarii cu unele obiecte de plastic sau cauciuc. Acestea pot fi curatate in totalitate. "Coaja de portocala" - este prezenta pe unele elemente nou vopsite, cauzele fiind multiple: distanta de aplicare, temperatura, grosimea straturilor, pistolul de vopsit, etc;in functie de nivelul defectului se poate remedia partial sau in totalitate. Scursurile - apar in urma vopsirii daca straturile sunt aplicate gros; din pacate prin polishare se pot remedia doar scursurile aflate in stratul de lac , nu si cele din stratul de vopsea sau de primer. Petele de vopsea si gazari - unele pete de vopsea sau vopseluri gazate de pe caroseria masini care nu pot fi indepartate cu solutii pe baza de solventi se pot indeparta prin polishare.
In ce consta:
1)Pregatire exterioara:
-curatare
-spalare
-degresare
-curatire ornamente
2)Polish-are propriu-zisa se realizeaza in 1-3 pasi, in functie de stare suprafetei autovehiculului si are ca scop indepartarea zgarieturilor superficiale. Pasii constau in:
-folosirea unei paste abrazive pentru inlaturarea zgarieturilor pronuntate
-folosirea unei paste semi-abrazive ce inlatura zgarieturile ce au mai ramas dupa aplicarea pasului 1
-folosirea unei paste de finisare care da aspect de "luciu", revigorand aspectul vopselei si eliminand hologramele ("fund de oala")
Operatia de polish-are se incheie cu aplicarea unei protectii (ceara) ce nu permite trecerea umezelii si a microparticulelor, formand o pelicula rezistenta pe suprafata vopselei.
In finalul operatiunii de cosmetizare exterioara se vor executa unele operatiuni de detaliu:
-curatare anvelope
-curatare jante cu solutii active
-protectie ornamente exterioare, folosind dressing-ul specific fiecarui material. -
Pentru a va bucura pentru un timp indelungat de culorile vii si de aspectul de nou al covoarelor si mochetelor dumneavoastra va recomandam o spalare si curatare periodica a covoarelor. Cum trebuie sa procedati pentru a beneficia de serviciul nostru de spalat covoare si curatat covoare si mochete. Nimic mai simplu! Le aduceti la sediul curatatoriei-spalatoriei Jamaica din Arad. sau Sunati la telefoanele afisate pe site, unde un operator al spalatoriei-curatatoriei va prelua comanda dumneavoastra , acesta prezentandu-se la domiciliul sau sediul dumneavoastra pentru ridicarea covoarelor si mochetelor. Odata preluata, comanda dumneavoastra va fi dusa la sediul spalatoriei-curatatoriei Jamaica de unde in urma procesului de spalare / curatare covoare, acestea vor iesi ca noi.
Servicii
Serviciile spalatoriei auto Jamaica Arad
Servicii spalatoria auto Jamaica
Poti sa vezi lista noastra de preturi direct pe site,fara surprize.Vezi lista